Bokssport

De bokssport is een fantastische sport waar je niet alleen veel energie in kwijt kunt, maar waar je ook heel veel voor terug krijgt.

  • Een goede conditie
  • Een krachtig lichaam
  • Methoden waarmee je jezelf beter kunt verdedigen
  • Een verbeterde mentale en fysieke weerbaarheid

Op het eerste gezicht lijkt boksen een gevaarlijke sport met veel kans op blessures.
Natuurlijk, boksen is geen sport zonder risico’s, maar het aantal blessures in de bokssport is nog ver beneden het landelijk gemiddelde van alle sporten.

Niet voor niets is de bokssport een van de weinige ringsporten die lid is van, en erkend door het NOC/NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voor wie?

Hoewel de leek het niet zou denken, wordt de bokssport door vele vrouwen en mannen beoefend. De jongste recreatiebokser bij ons is 10 jaar oud en de oudste is ruim over de 70 jaar! Sommigen zien de recreatiesport als opstapje naar de wedstrijdsport, maar voor anderen is het gewoon ‘lekker bezig zijn’. Ook willen veel recreatieboksers iets aan zelfverdediging doen. Bovendien word je lichamelijk en geestelijk sterker.

De term ‘mannensport’ beschouwen wij als achterhaald, wat ook blijkt uit het feit dat Nederland momenteel een aantal vrouwelijke bokstoppers in huis heeft. Vanaf je tiende jaar kun je bij ‘Bredase Ring’ terecht om de beginselen van de bokssport te leren. We letten scherp op de veiligheid van iedereen. Je leert de juiste technieken om jezelf op een goede manier te verdedigen en te reageren.